Een stapje verder

Onze cursussen

Omdat veel baasjes na een aantal cursussen de smaak te pakken hebben, bieden we een aantal cursussen gericht op verschillende wedstrijden die in Nederland, België en Duitsland worden gegeven. We richten ons niet op wedstrijden die zich focussen op de uiterlijke kenmerken van een ras, maar meer op verschillende vaardigheden. Zo hebben wij een cursus apporteren, speuren en behendigheid plus. Tijdens deze cursussen richten we ons geheel op wat er tijdens de wedstrijden allemaal aan bod kan komen. Men moet zich hier niet in vergissen. Dit is niet alleen veel oefenen en leren voor de hond maar ook voor het baasje. De hond en het baasje doen het samen. Wanneer het baasje het niet goed aangeeft zal de hond ook niet goed volgen.

Wedstrijden zijn net een baan 

Sommige mensen zien deze wedstrijden echt als een baan. Niet zo gek als je hoort wat voor een prijzen je bij sommige wedstrijden kan winnen. Toch willen wij het tijdens de cursussen wel leuk houden. Natuurlijk gaan we uiteindelijk voor een goede score maar dit zal bij ons nooit ten koste gaan van de hond. Het moet voor de hond net zo leuk zijn als voor het baasje.

Tijdens de cursus apporteren komen er verschillende onderdelen aanbod als; apport bij baasje brengen en voor komen zitten, niet bijten op het apport, op commando apport loslaten, blijven wachten totdat apport is uitgegooid en het baasje zegt dat de hond mag gaan, apporteren in het water en elk voorwerp apporteren. Ook zal er tijdens enkele lessen een jager bij zijn zodat de hond gewend raakt aan het geluid van het geweer en dieren als eenden en konijnen apporteert.

De cursus speuren staat in het teken van het volgen van sporen en opspeuren van wild. Hiervoor maken we niet alleen gebruik van ons eigen terrein maar gaan we ook het bos in. Ook tijdens deze cursus zal er regelmatig een jager aanwezig zijn om de echte situaties na te bootsen. Deze cursus vraagt extra aandacht van het baasje. Een aantal van de cursusavonden zullen in het teken staan van theorielessen over de natuur, dieren en de verschillende sporen.

Behendigheid plus 

Tijdens de cursus behendigheid plus leert uw hond net even wat meer dan tijdens de basis cursussen behendigheid. Tijdens een wedstrijd wordt niet alleen gelet op of een hond uw commando’s uitvoert maar ook hoe de hond de commando’s uitvoert. We gaan tijdens deze cursus echt op tijd en aan de houding van de hond werken. Ook gaan we tijdens deze cursus wat dieper in op het lopen van een parcours. Denk hierbij aan slalommen, lopen door tunnels, springen en lopen over objecten. In de basis cursus besteden wij hier ook wat aandacht aan, maar daar richten we ons toch wat meer op behendigheid voor het dagelijks leven.

Onze sponsors 

Wedstrijden bezoeken we over het algemeen met een heel team, ongeacht of we met één of meerdere honden deelnemen aan de wedstrijd. Aan wedstrijden zijn vaak kosten verbonden maar bij  deelname aan grotere wedstrijden wordt Atc Agility vaak gesponsord door Cbdwietolieshop.nl en Rosfinance.nl, afdeling financial lease.